Artist-bio

Bjarte’s Liste

Bjarte’s Liste består av: Bjarte Edland: Vokal, rytme, munnspill; Njål Møller: Gitar og vokal; John Folkvord: Bass og vokal; Odd Refsland: Gitar og vokal; Alan Moody: Gitar, keyboard og vokal og Ole Reidar Anda: Trommer.

Dette bandet spiller god gammel blues og rock. Tekstene er for det meste hjemmelagede på jærsk, med en og annen låt på engelsk. Bandet er kjent for heftig og godt driv, samt bra show og underholdning på scenen.

Bjørn Eidsvåg

Få artister er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg. Etter et halvt århundre i musikkbransjen står han som en bauta i norsk musikkhistorie og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. Selv etter en lang og solid karriere er han stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk.

Hans bakgrunn som prest og fra arbeid i psykiatrien har i stor grad påvirket låtene hans, men også hans evne til å formidle dem. Utallige nordmenn har et nært forhold til de folkekjære låtene, som «Eg Ser» og «Skyfri himmel», og det er ikke foruten grunn at han nylig ble omtalt som “rikstrøsteren” av Bergens Tidende. De nære og såre temaene gjenspeiler seg også i Bjørns konserter gjennom personlige historier som bærer preg av både alvor og humor. Bjørn har en unik evne til å komme tett på sitt publikum, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinne som mest og leve videre i nye former.

Siden oppstarten i 1971 har han gitt ut 28 album, spilt ca. 80 konserter hvert år, gitt ut bok, hatt eget TV-program, radioprogram og inntatt scenen på Det Norske Teatret med den egenskrevne teaterforestillingen “Etterlyst: Jesus” – for å nevne noe. Bjørns nysgjerrighet på nye musikalske uttrykk har ført til mange spennende samarbeid med kjente artister fra Norge, Sverige og Danmark opp gjennom årene, blant annet duetten “Mysteriet deg” med Lisa Nilsson. Låta vant Spellemannprisen for Årets Låt og har over 10 millioner avspillinger på Spotify.

Bjørn er utvilsomt en av de artistene som har besøkt flest av landets kriker og kroker. Han har evnen til å fornye seg, men samtidig bevare det kjære og kjente, noe som har skapt en trofast publikumsskare som kommer igjen år etter år på konsertene hans.

Folkebadet Social Club

Folkebadet Social Club er et coverband fra Egersund, som jevnt over spiller musikk med høy energi. Rock’n’Roll, Power Pop/BritPop samt litt flørting med Punk og Blues. Bandnavnet ble automatisk til da de øver på gamle folkebadet i Egersund og det er en særdeles sosial gjeng med stor musikkglede. 

Bandet består både av musikere som har har vært aktive i flere tiår og nyere talenter. Davina J.A. Hill,vokal, har kommet inn som et stjerneskudd på artist-himmelen i søndre del av fylket og er å finne på flere utgivelser de siste årene. Ferdinand Stølen, bandets gitarist og yngstemann, leverer råe riff og saftige soloer.  Sven-Erik Åkerman, multi-instrumentalisten, har vært innom en rekke instrumenter, og nå trakteres tangenter med stø hånd. Idar Ose, bandets beskjedne bassist, har siden slutten av 80-tallet lagt ned grooven jevnt og trutt. Trond Dankertsen, trommer, har klasket på kasserollene i snart en mannsalder, og plukket opp stikkene for fullt for snart 10 år siden.

HELLBILLIES

Hellbillies var en suksess helt fra starten av i 1990 med hitlåter, godt platesalg og mye folk på konsertene. Kunststykket deres er at de har klart å holde seg i det øverste sjiktet i norsk musikk gjennom alle disse årene. De har levert en lang rekke hitlåter, 17 plateutgivelser som alle har solgt til gull, og de har spilt flere tusen konserter over absolutt hele landet. Anerkjennelsen har kommet i så mange former. Alt fra «Hedersprisen Spellemann», «Årets Spellemann» og «Årets plate», priser fra Noregs Mållag, Norsk Artistforbund, Prøysen-prisen og Medaas-prisen, til strålende anmeldelser av både plater og konserter.

Hellbillies har blitt hedra og respektert for sin evne til å smelte sammen amerikansk og norsk musikktradisjon, men likevel med et særpreg, slik at det aldri er noen tvil om at det er Hellbillies du hører. Ikke minst har tekstene til en av grunnleggerne av bandet, Arne Moslåtten, hatt stor betydning. Med originalitet og høy litterær kvalitet, har de sammen med musikken til Aslag Haugen og Lars Haavard Haugen, blitt en viktig del av norsk kulturliv. Dette har gjort dem til et forbilde for svært mange band innen sin genre. De er derfor ikke bare tradisjonsbærere men også i høyeste grad stilskapere innen norsk musikkliv. Ekstra hyggelig er det derfor for bandet at en del unge artister har plukket opp sangene deres og hatt suksess med dét. Det er ingen liten anerkjennelse det heller.

Jane and The Bluesmen

Jane and The Bluesmen frontes av Jane Beathe Asbjørnsen fra Egersund. Bandet gjorde sin første offisielle opptreden i forbindelse med Dalane Bluesfestival 2021 til trampende applaus. Nå får du altså muligheten til å se dem live igjen. Jane Beathe har lang fartstid som vokalist, og kjennetegnes ved sin følsomme nydelige vokal. [Link til Facebook-siden]

Ladies Ballbreaker (FR)

AC/DC kommer ikkje i 2023, men det gjer rock n roll jentene Ladies Ballbreaker fra Frankrike. Dette er meir enn eit tributeband for AC/DC! Oppkalt etter Ac/Dc albumet «Ballbreaker». Her er det berre å glede seg for rock n roll fans og action og show på Dalane Bluesfestival torsdag 15. juni.

Better than a tribute band … the 100% AC/DC Female Show ! Be sure that these girls will take your breath away with their rooted, strong and charismatic personalities ! Our dear Angus and Brian would get their hairs raised up with such a powerful energy !During the show, the temperature quickly rises due to a combination between pure and basic big rock’n roll sound and a feminine and subtle sensuality…With more than 200 concerts since 2015, including two at the Hellfest Festival, as well as 2 European Tour, they really exalt on stage.

By the way, why this name ? First to honour the AC/DC album “Ballbreaker”, and then because these girls obviously have some.

McKinley James

McKinley James sin musikk er inspirert av god gammel Motown soul, og dette høres på ingen måte ut som tradisjonell blues. Han er allerede en erfaren artist som faktisk gikk glipp av sin egen videregående skole eksamen på grunn av en konsert.

OnklP & de fjerne slektningene

Etter turné bak fengselsmurer og på klubbscener under pandemi, er gutta nok en gang klare for å turnere Norge – denne gang på ekte, med stående publikum og fulle hus!

Medlemmene fra Oslo Ess, Turbonegro og OnklP har siden første stund imponert med sin musikalske stil og levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død. De er et av landets desidert beste liveband og er kjent for sine sagnomsuste konserter og forrykende sceneshow.

OnklP & De Fjerne Slektningene er et herlig sammensurium av rock, rap og fest!

TIX

Hele Norges TIX, eller Andreas som han i dag også er godt kjent som, har vært landets mest spilte artist to år på rad (2020 og 2021) med hele 10 låter innom førsteplassen på norske hitlister. Han kan smykke seg med titler som Årets Spellemann, MGP-vinner, bestselgende forfatter, internasjonal låtskriver og ikke minst forbilde for titusener av barn og ungdom.

TRASS

TRASS – fremfører herlig, rufsete barnerock!
De vet hvordan de skal få lokket frem både smil, latter og bevegelse. De har masse erfaring med barn med over 20 års erfaring hver fra arbeid i barnehage og de elsker rock. TRASS tester ut både tekster, rytmer og melodier i barnehagene de jobber i. Dersom noe fungerer og ”Sjefene/barna” gir positiv respons blir veien kort til repertoarlista og gjerne en studioinnspilling.
TRASS stoler på barnas dømmekraft og tar responsen deres på alvor.

Tronerud og Klepp

Geirulf Tronerud og Tor Kristian Klepp er to lokale musikere med lang fartstid innen de ”blå tonene”. Duoen spiller et variert utvalg akustisk blues og på repertoaret har de artister som Robert Johnson og Muddy Waters. Det serveres også musikk i bluesens grenseland, og låter fra bl.a Rolling Stones vil nok fremføres.